Det "vonde" året var 2012, bloggen blei avslutta da året var omme. Men sjukdommen fulgte oss videre, med oppturer og nedturer, og i dag skriver jeg for å fortelle at kona mi døde 13. september 2013.

Jeg håper noen har funnet styrke i å lesa dikta mine som fulgte henne på mye av veien. Nå er det jeg som prøver å samle styrke til å gå videre. Og når det blir som tyngst og jeg ser inn i mørket i meg sjøl, ser jeg at det brenner et lys i det innerste rommet. Og jeg veit hvem som har tent det og hvorfor det brenner.

søndag 21. oktober 2012

72(21. oktober: Bønn for Malala)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innsamlingsaksjonen for Amnesty International 21.10.12
 
Eg trur ikkje
på nokon gud,
Malala,
så eg kan ikkje be
for deg.
 
Eg har ikkje
magiske krefter,
Malala,
så eg kan ikkje helbrede deg.
 
Eg har ikkje
makt,
Malala,
så eg kan ikkje redde deg
frå verda.
 
Eg er ikkje meir
enn meg sjølv,
Malala,
det einaste eg kan
er å fortelle andre om deg.


1 kommentar:

  1. Malala si historie er skremmende. Tenk at det finnes mennesker som tillater seg å forsøke eller drepe andre på vegne av en gud. Det må være en pinglete gud som ikke kan ordne opp med menneskene sjøl. TV-aksjjonen for Amnesty er en påminnelse for oss alle sammen om at det finnes mange kamper som skal kjempes, uten våpen. Heldigvis overlever jenta som vil gå på skole, og vi har ikka anna makt enn gjennom å bruke skrift og tale - og gi penger for å muliggjøre arbeidet verden over.

    SvarSlett